Teatru forum la clasa a VI-a

Teatru-forum este un concept teatral care oferă spectatorilor posibilitatea de dezbatere și interacțiune, e o metodă inedită de interacțiune a actorilor cu publicul. Este un instrument de intervenție socială prin intermediul artei în care spectatorii sunt invitați să intervină în derularea poveștii prezentate de trupa de teatru, cu scopul precis de a identifica soluții potrivite situației prezentate.

Dacă anul trecut spectacolul avea ca obiectiv reducerea violenței în școală prin conștientizarea rolului victimei și al agresorului în cazuri concrete, anul acesta piesa de teatru a vizat identitatea de gen, copiii fiind invitați să intervină în povestea a doi frați dintre care unul considera că fetele sunt superioare băieților.

Teatrul forum se concetrează pe acele momente de interacțiune cotidiană cărora oamenii în general nu le dau importanță dar de care depinde conviețuirea lor. Privind din exterior, copiii au avut șansa să înțeleagă care sunt consecințele ignoranței, discriminării, violenței. Ei au putut să refacă piesa, întrerupând jocul actorilor de câte ori nu sunt mulțumiți,  pentru ca, în final, victima să se simtă în siguranță. În teatrul forum copiii învață cât de important este să identifici la timp problemele pentru a le rezolva astfel încât situația să nu pună victima în pericol.

20151215_130455 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...